Om Malene


Malene Friis Andersen er uddannet psykolog fra Københavns Universitet, hvorfra hun også har en Ph.d-grad. Siden sin uddannelse har hun arbejdet med stress, ledelse, psykisk arbejdsmiljø og arbejdsfællesskaber fra forskellige perspektiver: Som forsker, organisationspsykolog og klinisk psykolog. 

 

For Malene har det været centralt at bygge bro mellem forskning og praksis, så forskning fokuserede på de vigtigste emner for praksis, og praksis fik den nyeste viden fra forskning. Derfor har Malene i mange år arbejdet tre dage om ugen som forsker på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) og to dage om ugen som selvstændig organisationspsykolog.

Siden 2022 har Malene arbejdet fuldtids som selvstændig organisationspsykolog og gæsteforsker på NFA.  

 

Malene har udgivet en lang række videnskabelige artikler og prisvindende bøger og bliver ofte brugt i medierne som ekspert og som debattør. Hun har fingeren på pulsen og sidder i centrale styregrupper, følgegrupper, Bestyrelser og tænketanke inden for stress, trivsel, ledelse og fremtidens arbejdsliv.

Hun er desuden medarrangør af den succesfulde årlige Stresskonference. Hun har igennem flere år været ekspert på en lang række lederuddannelser for offentlige og private ledere og tillidsvalgte (FUPA, FLIPA) og har stor erfaring med at samarbejde med A- og B-siden i denne type projekter.  

 

Se mere under Ydelser og bliv klogere på, om Malenes mangeårige erfaringer kan være relevant for jeres arbejdsplads og de udfordringer eller ønsker, I måtte have.